Hans Hinkamp

predikant, streektaal, zoeker

Klaar voor de start

Zomaar een klein fragment uit een overdenking bij een kerkdienst op Startzondag…

‘Een kerk is geen oudheidkundige vereniging (ook al is daar niets mis mee). Het gaat over het leven nú! Over levensvragen en zoeken naar leven en inhoud nú, met vallen… en vooral opstaan! We willen een veelkleurige kerk zijn, met respect voor mensen, met respect voor andere meningen maar wel vanuit die boodschap van geloof!

Mensen blijven onverminderd religieus of spiritueel, met alle bijbehorende levensvragen, twijfels en toekomstdromen, voor nu en later.

We hebben als kerk veel te bieden op allerlei terreinen. Maar dan moeten men het wel weten te vinden. Hoe gaan we dát doen? Ik wil proberen een kleine voorzet te geven.

Als je op vakantie in een onbekende omgeving bent is één van de eerste stappen: naar de VVV (Vereniging Voor Vreemdelingenverkeer). Globaal zou je belangstellenden voor de kerk kunnen vinden in drie categorieën: nieuwelingen, herintreders en zij-instromers.

Als mensen nu de weg zoeken in of naar de kerk: wat treffen ze dan bij ons aan? Plattegrond, brochure, gids? Wat hebben wij als kerk in de aanbieding als VVV? Daarom een opdracht om de creativiteit te prikkelen. Neem even de tijd… Wat zijn voor jou sterke punten van de kerk. Wat zijn jou drie V’s?’

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 Hans Hinkamp

Thema door Anders Norén