Hans Hinkamp

predikant, streektaal, zoeker

Vergeet mij nietje

De afgelopen tijd heb ik als predikant van de Johanneskerk al heel wat vragen gekregen: ‘Hoe is dat nu: dominee zijn in de corona tijd?’ Zoals voor iedereen is het aanpassen aan de situatie. Je kunt natuurlijk klagen over wat er allemaal niet kan maar dat helpt zo weinig. Je zou het ook een uitdaging kunnen noemen (en gelukkig hou ik van uitdagingen).

Daarom kijken we niet naar wat er niet kan. Al die mooie initiatieven die we in gedachten hadden pakken we later zeker wel weer op. We hebben nu de bakens verzet en kijken vooral naar wat er wél kan! We besteden veel zorg en aandacht aan de vieringen vanuit onze Johanneskerk. We blijven in de online kerkdiensten zoeken naar inspiratie, met ruimte voor creativiteit en variatie.

De kerkdienst zijn te vinden op de website kerkdienstgemist.nl en dan bij PKN Lichtenvoorde. De vieringen kunnen ook op een later tijdstip bekeken worden. Het bemoedigende is dat de kerkdienst heel goed bekeken worden. Er lijken zelfs meer mensen te kijken dan eerder in de kerk en thuis! Kom zelf een keer een kijkje nemen: ik voel mij wat dat betreft graag bekeken!

Daarnaast proberen we, met dank aan alle vrijwilligers, in contact te blijven met mensen die het juist nu moeilijk hebben. Er wordt gebeld en er worden kaartjes rondgestuurd. Zo hebben onlangs heel wat mensen een ‘vergeet-mij-nietje’ ontvangen. Een kaartje met een groet: we zijn je niet vergeten! Het raakt het hart van het kerk zijn: omzien naar elkaar, in de naam en in de voetsporen van die unieke mens van God: Jezus van Nazareth. Als er één is die zich niet liet weerhouden door wat niet mogelijk was, dan was hij het wel!

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 Hans Hinkamp

Thema door Anders Norén