Hans Hinkamp

predikant, streektaal, zoeker

Vreemde vogels

Wat een leuk werk heb ik toch als predikant van de protestantse gemeente Lichtenvoorde! Natuurlijk niet altijd. Maar afgelopen zondag was een perfecte zonnige zondag voor een goed bezochte luchtige  openluchtdienst. ‘Vreemde vogels’ (het thema) kwamen in allerlei soorten en maten voorbijvliegen bij camping- en speelboerderij de Neeth, in Barlo. Het begon voor mij met een verassing van 1 pk! “Zou het niet leuk zijn een entree te maken in stijl?” werd er gevraagd. Leuk was het zeker, met de ouderling van dienst achter in de koets en Theo en Christel op de bok. Dank aan de geweldige medewerking van ‘de Neeth’!

Ook de Aaltense Country Nachtegaal Sandra Vanreys had er zichtbaar en hoorbaar veel plezier in en zong prachtige liederen. Van ‘Geteling’, ‘Achterhoek’, ‘Begin’, tot o.a. een gospelmedley. Dat ik de medley mee mocht zingen (‘Amen’) vond ik minder geslaagd (ik had al gewaarschuwd). Gelukkig werd het enthousiasme onder de bezoekers er niet minder om. Spontaan werd er gereageerd op vragen over de duif, de gier en de arend. Opmerkingen over de ‘Go ahead Eagles’ (campinggasten Deventer) en een enkele ‘schijtduif’? Het kon allemaal. Evenals de koeien die af en toe hun bijval betuigden, zoals onder een stil gebed!

Uiteraard klonken er ook woorden over het geloof. In de woorden van Psalm 84, over de (huis)mus en de zwaluw (een trekvogel) die zich beide thuis voelen in de tempel. Zo mag iedereen, van heinde en verre, zich thuis voelen bij God én in onze Johanneskerk. In de Bijbel wordt God omschreven als een adelaar die zijn jongen op vleugels draagt als beeld dat wij draagkracht mogen vinden bij God. Of, beter gezegd: ‘veerkracht’!

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 Hans Hinkamp

Thema door Anders Norén