Hans Hinkamp

predikant, streektaal, zoeker

Skeeleren voor Kika

Zaterdagochtend 4 september, 5.00 uur de wekker gaat. Niet dat het wat uitmaakt, want van slapen is toch niet veel gekomen. Het voelt alsof ik op schoolreisje ga. Maar deze keer is het de gezonde spanning voor een sportieve uitdaging. Helaas is het programma van 24Kika iets bijgesteld. Vanwege coronabeperkingen wordt de 24uurs-estafette voor teams teruggebracht naar 12 uur. Om de uitdaging in stand te houden gaan we ons team ‘Rondje van de Borghman’, (met dank aan onze sponsor de stadsbrouwerij uit Bredevoort) opsplitsen in twee teams, zodat we samen toch 24 uur skeeleren.

Als we in Biddinghuizen uitstappen wacht ons een eerste verrassing: we lopen te bibberen in onze sportkleding. Niet vanwege de spanning (dat komt nog) maar door de gure wind en de kou. Om 9.00 uur staan de eerste twee teamleden van ‘Rondje van de Borghman’, 1 en 2, klaar voor de start. Tara Brethouwer en Rosa ter Hedde gaan als eerste van start. Na de eerste doorkomsten volgt een tweede verrassing. Rosa blijkt ineens onder de naam Rianne Baas door het leven te gaan. Rianne wordt later aangezien voor Jan Carel Brethouwer en… (je raadt het al) even later gaat Jan Carel als Rosa over de baan. En dan moet het ‘foute uur’ nog komen! Uiteindelijk blijkt het een verwisseling van de transponders. In het andere team met Julian Meijer, Tara en ikzelf (Hans Hinkamp) zijn er geen persoonsverwisselingen.

Met onze bescheiden partytent ogen we wat primitief naast het kampement van allerlei verenigingen. Waar andere teams soms om de ronde wisselen en complete professioneel ogende wissels hebben ingestudeerd gaat het bij ons wat gemoedelijker. Iedereen rijdt op gevoel een uur of half uur en als je wilt wisselen steek je eerst twee vingers op om aan te geven dat je nog twee rondjes wilt doen. Bij het wisselen is het gewoon stokje doorgeven aan de volgende en weer gaan.

Ondertussen is de zon stevig doorgebroken en wordt het steeds meer zweten. De eerste blaren en rugklachten zijn een feit maar de inzet en het plezier blijft. De meters rollen onder de wieltjes door en worden kilometers. Om 19.00 uur begint ‘het foute uur’, met verzoeknummers én grootse verkleedpartijen! Van berenpakken, Heidi uit de Alpen, driedelig kostuum, tot balletpakje, en mensen in alle leeftijden doen mee. Wij ook. Wij gaan als team de baan over in ons kleurrijke glitterrokje en een fraaie regenboogcape. Het laatste uur begint de duisternis snel in te vallen. Om de beurt maken we allemaal onze laatste rondjes. Om 21.00 uur is de finish. Het einde van een prachtig evenement!

Moe, meer of minder strompelend, gaan we naar de prijsuitreiking. Afstand was voor ons niet belangrijk. Toch hebben we samen zo’n 500 km geskeelerd. Waar we het meest trotst op zijn? Dat we als team samen bijna € 4700 hebben opgehaald voor Kika. Dank aan alle gevers! Het totaalbedrag van alle teams bedraagt  € 118.000. Er kan nog steeds gedoneerd worden via ‘24kika.nl’, ook bij de deelnemers van team ‘Borghman’.

Het zit erop, samen 24 uur geskeelerd voor KiKa en zo  rond de 500 kilometers onder de wieltjes. Het was een mooie en gezellige dag. Prachtige ervaring! Superteam; samen veel gezelligheid, heel veel lol, bikkelen, afzien en… samen heel erg goed bezig tijdens ‘het foute uur’! Iedereen bedankt en Achterhoek Nieuws bedankt voor jullie medewerking en publiciteit voor 24kika.

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 Hans Hinkamp

Thema door Anders Norén