Hans Hinkamp

predikant, streektaal, zoeker

HOOP

Ergernissen, ze zijn er in soorten en maten. Na een wandeling in het park komt er een ongewenste geur van je schoenen. Als de hondeneigenaar even de moeite genomen had om zo’n zakje te gebruiken dan scheelt dat een hoop. Ja, hoop is er ook in soorten en maten. Afgelopen weekend was er vooral een hoop ergernis vanwege alle rellen en vernielingen. Er is veel frustratie onder mensen. Maar het kan nooit een excuus zijn voor rellen. Allemaal hebben we hinder van de coronamaatregelen en omdat het einde nog niet in zicht is weegt dat zwaar. Mensen worden er moe en moedeloos van.

Daarom starten we als Johanneskerk, de adventstijd (de vier weken voor Kerst), met een initiatief om hoop. Vanaf zondag staat er een ‘Boom van hoop’ in de Johanneskerk. Misschien kunnen we elkaar wat hoop en bemoediging aanreiken, om het vol te houden in deze lastige tijd. Waar hoop jij op en waar put jij hoop uit? Iedereen mag (voor of na de kerkdienst) een kaartje in de boom hangen. Je kunt een kaartje meenemen, of ter plekke schrijven.

Thuis kun je hier ook aan meedoen! Je kunt jouw boodschap van hoop doorgeven via email aan: info@pkn-lichtenvoorde.nl en wij zorgen dan dat je kaartje in de boom komt te hangen. Laat wel even weten of je je naam er bij op wilt, of alleen je voornaam (anoniem mag ook).

Als Johanneskerk geloven we in de kracht van geloof, hoop en liefde. In het eerste verhaal in de Bijbel wordt er gezegd, als de mens ten tonele komt: ‘God zag dat het goed was’. Ik vind dat een hoopvolle gedachte en het geeft mij wat extra steun om de moed er in te houden. Zondag 28 november trappen we af met een speciale kerkdienst, met als thema ‘Hoop’. De dienst begint om 10.00 uur in de Johanneskerk en is te volgen via kerkdienstgemist.nl bij PKN Lichtenvoorde.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 Hans Hinkamp

Thema door Anders Norén