Hans Hinkamp

predikant, streektaal, zoeker

Gratis energie

‘Gelukkig maar’ denk ik, als ik ’s ochtends de gordijnen open. Het lijkt een zonnige dag te worden. Scheelt toch snel een aantal graden in huis. Op de bank ligt een fleecedeken. Herkenbaar beeld? In de wandelgangen te horen is het voor velen herkenbaar. Omdat energieprijzen de hoogte in schieten is, nu het weer kouder wordt, iedere graad minder direct voelbaar in de portemonnee. En wat dat prijsplafond betreft? Veel mensen zitten al aan hun plafond! Nog een tip? Een elektrisch dekentje op de bank voelt al snel behaaglijk.

In gesprekken hoor ik regelmatig de verzuchting: ‘Wat doe je eraan? Je kunt toch niet hele dagen in de kou zitten’. Dat idee liet me niet los. In de Johanneskerk geloven we in de kracht van delen. Van harte delen we in de kerk ons geloof, met wie het maar wil. Verhalen over Eén die niet alleen zijn gedachten deelde maar ook zijn leven. Met Pinksteren vieren we hoe we duurzame energie van hogerhand mogen ontvangen. Omzien naar elkaar hoort daar zeker bij. Maar wat als we nu ook onze warmte delen? Letterlijk!

Op de woensdagochtend is de Johanneshof open van 9.30 – 11.30 uur. Het is er behaaglijk en thuis kan de thermostaat omlaag. En de koffie/thee? Die is ook warm (vrije gift). Daar krijg je toch energie van? Maar het kan altijd beter. Zou het niet mooi zijn om in Lichtenvoorde de krachten te bundelen. Een warmte-estafette onder de noemer: ‘Laat elkaar niet in de kou zitten’. Bij Den Diek werd ik met dit plan warm ontvangen. Het idee heb ik inmiddels ook doorgespeeld aan de gemeente Oost Gelre. Wie doet mee? In mooi Achterhoeks: KWW! In de Johanneskerk geloven we. Ook in de kracht van delen. Mooi toch?

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 Hans Hinkamp

Thema door Anders Norén