Hans Hinkamp

predikant, streektaal, zoeker

Plafond

Bij het begin van dit jaar is er één woord dat herhaaldelijk terugkeert: plafond. Ik heb het natuurlijk over het prijsplafond, ingesteld om de energieprijzen af te toppen. Daaraan gekoppeld is er dan een energieplafond: ‘Tot hier en niet verder!’ Ga je er overheen dan zijn de gevolgen voor je eigen rekening. Met enige regelmaat controleer ik daarom op een app mijn verbruik. Ik zal vast de enige niet zijn! De tijd zal het leren hoe het verder gaat.

Maar wat ook regelmatig terugkeert en mij zorgen baart is dat, met alle onrust en onzekerheid in de wereld, heel veel mensen voor hun gevoel aan hun plafond zitten. Het komt terug in gesprekken, in winkels, wandelgangen en ook in de kerk. Verdraagzaamheid wordt minder en lontjes (zo mogelijk) nog korter. Daarom doe ik hier graag een oproep tot wat meer hartelijkheid. Gewoon wat meer aardigheid, voor bekenden én onbekenden. Een groet, een complimentje, een lief gebaar: het kost niets (misschien wat moeite) maar het is wel van grote waarde!

Juist als je aan je plafond zit is het soms wel fijn dat het dak er even af kan. Als Johanneskerk doen we daar op onze eigen wijze aan mee. Zondag 22 januari, om 10.00 uur is er een TOP2000 kerkdienst, met live band en koor. Eigentijdse liederen die willen bemoedigen, of om even af te kunnen reageren. Even alles vergeten: het dak gaat er af! Iedereen (ook als je nooit in een kerk komt) is van harte welkom! Het past in onze missie als kerk: een boodschap van een hemel die opengaat voor mensen die aan hun plafond zitten. Een bemoedigend verhaal, over méér tussen hemel en aarde en een duurzame bron van geestkracht.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 Hans Hinkamp

Thema door Anders Norén