Hans Hinkamp

predikant, streektaal, zoeker

Vastigheid

Iedereen heeft wel behoefte aan wat vastigheid in het leven. Juist in een wereld waarin er ontzettend veel gebeurd is het goed om soms de rust of stilte te zoeken, om je hoofd leeg te maken. Vooral als je tegen grote vragen aanloopt. In de Johanneskerk gaan we de komende tijd op weg naar Pasen. Maar niet nadat we eerst tijd maken voor bezinning: de vastentijd, ook wel lijdenstijd of 40dagentijd genoemd. Vasten, als tijd van versobering (bijv. in eten en drinken, óf schermtijd op het mobieltje!) is dus heel wat meer dan ‘lijnen’.

Alhoewel? Misschien zou je vastentijd ook kunnen omschrijven als ‘lijnentijd’. Het is tijd om lijnen te zoeken in je leven: wat is voor jou van waarde? Alles op een rijtje zetten is ook een vorm van lijn brengen in je leven. Het is al een heel oude Bijbelse gewoonte, die we ook bij Jezus terugzien: rust zoeken, minder moeten, minder prikkels, minder afleiding, en meer ruimte voor bezinning.

Om die reden én om te genieten van de natuur organiseren we als Johanneskerk stiltewandelingen. Het recept is eenvoudig: vanaf de Johanneshof naar een geschikt startpunt (vervoer is er altijd voldoende). Dan een rustige wandeling, waarbij we allemaal wat afstand en de stilte bewaren. Altijd een bijzondere ervaring om in een groep in stilte te wandelen. Na een klein uurtje staat er dan koffie met iets lekkers klaar. De terugweg (korter) mag er gewoon lekker gepraat worden.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 Hans Hinkamp

Thema door Anders Norén