Hans Hinkamp

predikant, streektaal, zoeker

Passion Achterhoek

In 2011 maakte Nederland kennis met een nieuw evenement: The Passion, een bewerking van het lijdensverhaal van Jezus, in een eigentijdse vormgeving. De combinatie van (meer en minder) bekende zangers en acteurs en pakkende popsongs sloeg direct aan bij een breed publiek. Miljoenen mensen kijken jaarlijks naar dit landelijke evenement.

Het duurde niet lang voor dit evenement gevolgd werd werd door lokale initiatieven. Zo ook in Lichtenvoorde. Een eerste verkennend gesprek tussen predikant, pastoor en de rector van de plaatselijk middelbare school Marianum was positief: we gaan het gewoon proberen! Natuurlijk is het één niet met het ander te vergelijken. Er verschenen diverse publicaties waarin de plaatselijke varianten weggezet werden als amateuristisch, met een gebrek aan kwaliteit.

foto: Willemijn Hinkamp

Ondanks deze berichten hebben we in Lichtenvoorde toch de stoute schoenen aangetrokken, om een ‘eigen’ Passion Lichtenvoorde te organiseren. De reacties waren zeer positief. De jaren er op heb ik de stoute schoenen aangetrokken om de teksten voor het script aan te leveren. Dit met dank aan tips en vragen van spelers, muziek en regisseurs.

De organisatie is inmiddels in handen van de Stichting Passie voor Cultuur en Maatschappij. Na drie zeer goed ontvangen jaargangen werd het tijd voor een volgende stap: Passion Lichtenvoorde werd Passion Achterhoek.  Meer informatie is te vinden op de website ‘passionachterhoek.nl‘ en de facebookpagina: Passion Achterhoek.

Vragen of opmerkingen? Laat het mij weten.

Via CONTACT in het hoofdmenu kun je mij een mailtje sturen.

© 2024 Hans Hinkamp

Thema door Anders Norén