Hans Hinkamp

predikant, streektaal, zoeker

Zeg het met bloemen

Het blijft natuurlijk ontzettend jammer dat het bloemencorso (en alles er om heen) niet op vertrouwde wijze door kon gaan. Maar grote complimenten voor de organisatie van de corsoroute. Het gaf toch kleur aan het dorp. Een mooi voorbeeld van niet blijven hangen in wat niet kan maar kijken naar wat wél kan!

In de Johanneskerk zouden we afgelopen weekend een groep mensen van de evangelische Lutherse kerk uit Herold hebben ontvangen. De contacten lopen al meer dan 30 jaar. Als alternatief is er een videogroet gestuurd met o.a. afbeeldingen van het prachtige corsopaneel voor de Johanneskerk, ontworpen door Luuk Smees. De symbolen van geloof, hoop en liefde in bloemen als verwijzing naar woorden uit de Bijbel: ‘Kijk eens naar de bloemen, kijk hoe ze groeien in het veld’.

De bloemen staan in schoonheid te stralen. Ze bloeien van dag tot dag en maken zich geen zorgen om de dag van morgen. Zie het maar als een voorbeeld: zoals die bloemen in het veld zo mogen ook wij bloeien. Wij mogen kleur geven aan het leven van elkaar, om samen een kleurrijk geheel te vormen. Je kunt je soms over van alles en nog wat zorgen maken: hoe het nu gaat, hoe het in de toekomst verder moet. Maar dat helpt je weinig verder.

Richt je liever op nu, dat is genoeg en probeer niet te blijven hangen in alle zorgen. Vergeet niet te bloeien! In geloof vertrouwen we er op dat God niet loslaat wat zijn hand begonnen is. Die boodschap willen we in de Johanneskerk graag handen en voeten geven. En soms… zeggen we het met bloemen!

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 Hans Hinkamp

Thema door Anders Norén