Hans Hinkamp

predikant, streektaal, zoeker

Organist vermist!

Zondag 12 september was de Dahlia Kunstobjecten Route Lichtenvoorde waar we ook als Johanneskerk aan deelnamen. Het ontwerp, vorm gegeven door Luuk Smees, had een heldere boodschap: COEXIST. Vreedzaam naast elkaar bestaan. Belangrijk, juist nu in een verdeelde wereld. Natuurlijk zijn we geen echte corsogroep. Het was dan ook even slikken toen ontwerper Luuk bij de eindcontrole merkte dat het niet helemaal was zoals het moest. De dahlia’s vlogen de bouwers om de oren toen Luuk ze rigoureus verwijderde. Gelukkig was het schoonheidsfoutje snel verholpen. Met gepaste trots keken de bouwers zondag naar het resultaat aan de kerkmuur.

Dat COEXIST was tevens het thema van de AKZ dienst die ochtend met (hoe kan het ook anders) muziek van U2. Zoals het lied ‘Beautifull day’; een prachtige dag. En dát werd het! Tijdens de dienst hielden we die muziek nog binnen de kerkmuren. ’s Middags gingen de ramen én de deur van de Johanneshof open. Heel wat bezoekers namen een kijkje in onze mooie Johanneskerk. Wat bleek? Na een eerste blik naar het orgel namen diverse mensen de trap naar boven. Want waar zat nu die organist die ze buiten hadden gehoord? ‘Organist vermist!’ In dit geval was het een opname van dit speciaal ingestudeerde U2 nummer op orgel (Johan Meerdink) en piano (Bas Tieltjes). We zijn blij dat ze niet vermist zijn en zich in onze kerk thuis voelen.

Eigenlijk is zo’n corsogroep wel een mooi beeld hoe wij als Johanneskerk willen zijn: actief, iedereen kan meedoen, kleurrijk, samen. Maar ook met ruimte voor gesprekken over lief en leed, er zijn voor elkaar, én… een kerk met een boodschap.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 Hans Hinkamp

Thema door Anders Norén