Hans Hinkamp

predikant, streektaal, zoeker

Groen

Groen. De maand mei is voor mij één van de mooiste maanden als het gaat om de natuur. Nergens is het groen in bossen en velden zo frisgroen als in deze tijd. Daarnaast is er het prachtige fluitenkruid in de bermen. Als je er oog voor hebt valt er buiten heel veel te genieten! Het nodigt uit tot wandelen. Een goede gelegenheid om op verhaal te komen in een wereld waarin er zoveel gebeurt. Dat wandelen pakken we ook als kerk op met onze stiltewandelingen, zoals a.s. zaterdag 21 mei (deelname €5, opgave via email: info@pkn-lichtenvoorde.nl) Voor wie wandelen lastig is: ook fietsend of vanuit de auto is het een weldaad voor het oog (en of oor!).

Groen. In de kerk hebben we naast de jaarkalender ook een eigen (liturgische) kalender. De verschillende periodes worden met kleuren ondersteund. Na Pinksteren gaan we over op de kleur groen. Deze kleur begeleidt ons de hele zomer en herfst door. Groen is de kleur van hoop, van de natuur, van groeikracht, van het leven. Als Johanneskerk vinden we het belangrijk om van nature ‘groen’ te zijn: zowel zorgdragen om de schepping, als mensen hoop bieden midden in het leven. We doen dat vanuit het geloof dat er een God is die levenskracht geeft en vanuit de overtuiging dat er meer is tussen hemel en aarde. Het is een mooie uitdaging om in de ruimste zin van het woord te werken aan een meer ‘groene’ en hoopvolle wereld.

Groen. Voor wie in die wereld van geloof noch wat ‘groen’ is bieden we graag ruimte. Of het nu is bij de kerkdiensten (zoals onze AKZ-diensten!), de inloopochtend op woensdag, lezingen, of stiltewandelingen: je bent van harte welkom om kleur te komen proeven!

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 Hans Hinkamp

Thema door Anders Norén