Hans Hinkamp

predikant, streektaal, zoeker

Kerstbal

Het is weer bal dit jaar: kerstbal! De mierzoete reclames vliegen je om de oren. Supermarkten pakken groots uit. Hoe sentimenteler hoe beter, lijkt het motto. Haal alles in huis (‘uit de kast’) voor een onvergetelijke kerst! Alles en iedereen hoort erbij, inclusief huisdieren en de cavia (‘hamster!’) van de buren. Wat mij betreft mag best een pondje minder zijn. Lopen we onszelf niet voorbij? Kerststress! Kerststress voor het jaarlijkse kerstbal, met de perfecte aankleding en exclusief kerstmenu. Is het weer bal, dit jaar? Gelukkig hoef je het niet met mij eens te zijn.

Als ik de Bijbelverhalen over de geboorte van Jezus lees zie ik vooral soberheid. Natuurlijk zingen de engelen dat het een lieve lust is. Maar de herders komen niet met een ferme lamsbout bij het kindeke in de stal. Ze worden juist geraakt door de eenvoud. De komst van dat kind, die als geen ander mensen over God zal vertellen, maakt iets bij hen los. Weten dat je gezien bent bij God, er mag zijn, i.p.v. een groots kerstbal met kerstborrel of grote cadeaus.

Toch pakken we als Johanneskerk graag uit met Kerst. Maar dan wel naar menselijke maat. We vieren hoe God de wereld wil wijzen op andere wegen. Om oog te hebben voor elkaar, voor geloof, hoop en liefde. Omdat dát een verschil kan maken. Op 19 december, 19.30 uur, is er onze Christmas carols in de Johanneskerk met de Rainbowband (met na afloop warme cacao). Kerstnacht, 22.00 uur, vieren we het Kerst m.m.v. gospelband Amio. Kerstmorgen, 10.00 uur, staat de deur opnieuw open voor iedereen. Hoe ziet jouw Kerst er dit jaar uit? Ik speel de bal graag aan jou terug. Je bent van harte welkom en alvast heel goede Kerstdagen gewenst!

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 Hans Hinkamp

Thema door Anders Norén