Hans Hinkamp

predikant, streektaal, zoeker

Oplaadpunt

Afgelopen weekend stond voor velen in het teken van de Zwarte Cross. De stemming zat er overal goed in. Dat was zeker ook het geval bij onze Zwarte Cross kerkdienst (inmiddels een vaste traditie) in de Johanneskerk. De dienst is terug te kijken op kerkdienstgemist.nl bij PKN Lichtenvoorde. De mansleu van streektaalband GoedVolk hadden er zichtbaar en hoorbaar zin in. In een interactief Bijbelverhaal (iedereen mocht meenäölen) ging het over Jona, die ook flink wat näölde.

Näölen is niet moeilijk. Sommige mensen vinden altijd wel iets te näölen. De grote vraag is natuurlijk: hoe kom je ervan af? Het antwoord zag ik op de plattegrond van de Zwarte Cross. Daar stond aangegeven ‘oplaadpunten’, voor mobieltjes. Maar je kunt het plaatje natuurlijk ook groter zien. Iedereen heeft in het leven oplaadpunten nodig, om niet te näölen. Voor de één (duizenden!) is dat de Zwarte Cross, voor anderen de Nijmeegse vierdaagse, muziek, kunst, of zomaar fietsen of wandelen. Het aardige is dat het verhaal over Jona ook z’n oplaadpunt kent. Dat is als Jona tot een halt wordt geroepen in zijn vlucht, als hij wegloopt voor zijn verantwoordelijkheid. Tijd voor inkeer en rust brengt hem tot bezinning.

Als Johanneskerk proberen we op verschillende manieren een oplaadpunt te zijn. Dat kan zijn door een kerkdienst, de inloopochtend, lezingen, onze stiltewandelingen, of nog weer andere activiteiten. We denken dat geloof, in een God die het goed met mensen voor heeft, een waardevol oplaadpunt kan zijn. Eigenlijk is het net zoals met e-bikes: ook zonder kom je wel vooruit, maar na het contact met een oplaadpunt gaat het allemaal toch een stuk soepeler! Zó proberen we als Johanneskerk kerk te zijn. Iedereen is welkom.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 Hans Hinkamp

Thema door Anders Norén