Hans Hinkamp

predikant, streektaal, zoeker

Even uitpuffen

Uitpuffen! Daar moest ik aan denken op een terras. Het is nl. niet alleen een plek om wat te nuttigen, maar ook een (toe)vluchtplek voor rokers. Aan de ene zijde zat een stel. Beide gewapend met een e-smoker, zo’n elektrische sigaret, in hun gebalde vuist. Aan de andere zijde zaten twee dames, luchtig met een sigaret. Na de eerste sigaretten pakte mevrouw 1 direct een volgende, om op verbeten wijze uit te puffen. Mevrouw 2 pakte na haar sigaret een inhalator; even een pufje voor wat lucht! Uitpuffen? Je kunt er een boek over schrijven. Gelukkig leven we in een vrij land en mag iedereen op eigen wijze uitpuffen.

Over ‘uitpuffen’ gesproken! Afgelopen zondag hebben we in de Johanneskerk op feestelijke en muzikale wijze het Pinksterfeest gevierd. Een feest waar mensen de geest krijgen en een verfrissende wind opsteekt voor een nieuw begin. Gods Geest (daar geloven we in) mag ons helpen rust, richting en houvast te vinden in een onrustige wereld: even uitpuffen! Het was met recht een luchtige kerkdienst, die lucht mag geven in soms moeilijke tijden. En wie heeft het nooit eens nodig even uit te puffen!

Voor veel mensen is Pinksteren een vaag verhaal. Iets met ‘de uitstorting van Gods Geest’. Maar eigenlijk mag je het ook zó zeggen: het is een feest dat lucht geeft, bezieling, inspiratie als levensadem. Als Johanneskerk hopen we een plek te bieden waar mensen (zonder verplichting) kunnen uitpuffen. Zomaar even op adem komen. Dát is Pinksteren: geloof dat lucht geeft. Leuker kunnen we het niet maken makkelijker wel. Dat hoort overigens ook bij onze missie. Geestig toch? (De kerkdienst is terug te kijken via kerkdienstgemist.nl)

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 Hans Hinkamp

Thema door Anders Norén