Hans Hinkamp

predikant, streektaal, zoeker

Wijsheid is ver te zoeken

Een nieuw jaar. Een nieuw begin, een nieuw geluid? Als je de geluiden hoort zouden velen dit graag wensen. Want de wereld is er voor veel mensen niet leuker op geworden. In de eerste kerkdienst dit jaar ben ik er in de overdenking, over de Wijzen uit het Oosten, op ingegaan. Die ‘Drie koningen’ hadden een lange weg te gaan. Zo lijken ook wij in onze wereld, als het gaat om een goed leven voor iedereen, nog een lange weg te gaan te hebben.

Wijsheid lijkt ver te zoeken! Wijsheid, gezond verstand, om te stoppen met die verschrikkelijke oorlogen. Die wijsheid lijkt ook ver te zoeken als het gaat om de afhandeling en het omgaan met de zorgen en problemen in ons eigen land. Is dat iets waar een kerk zich mee moet bezighouden? Ja, want geloven gaat om meer dan alleen persoonlijk zielenheil van mensen (dat ook). Maar je kunt (en mag) er toch geen vrede mee hebben dat het zo’n rommeltje is in onze wereld!

Daarom proberen we als Johanneskerk daar iets mee te doen. Dat kan zijn met bijv. onze Top2000 kerkdienst, zondag 21 januari om 19.00 uur in de Johanneskerk, met het uitdagende thema: het complot van God. In de media gaat het regelmatig over complottheorieën. Maar bestaat er ook zoiets als een complot van God? Ook met andere activiteiten proberen we iets zinvols of positiefs aan te reiken. Wijsheid is soms ver te zoeken. Niet dat wij de waarheid in pacht hebben maar we helpen wel graag een handje mee zoeken. Je hoeft het echt niet met alles eens te zijn. De Johanneskerk is ver te zoeken? Weet dat je welkom bent!

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Hans Hinkamp

Thema door Anders Norén