Hans Hinkamp

predikant, streektaal, zoeker

Trots

Een tijdje geleden was ik bij de presentatie van de Achterhoek Pride, om in juni extra aandacht te vragen voor het recht op diversiteit. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn in de Achterhoek, onder het motto ‘Trots in de Achterhoek’. Het past bij onze uitdaging om een open kerk te zijn; geen exclusieve maar een inclusieve kerk, voor iedereen. Maar wie A zegt moet ook B zeggen! Dat hebben we gedaan met Pinksteren. Met muzikale medewerking van Annemieke van Doesburg op doedelzak. Met 110 decibel schalde het lied ‘Amazing Grace’ door de kerk. Doe er ook nog een kerkorgel onder en samen zingen en je hebt een wel heel unieke ervaring. De dienst is terug te kijken bij kerkdienstgemist.nl onder PKN Lichtenvoorde op 6 juni.

Maar wat heeft die doedelzak met de Achterhoek Pride te maken? Dat heeft te maken met de unieke manier van bespelen. Je kunt rustig even een adempauze nemen en toch doorspelen. Maar je moet wel zorgen dat de wind blijft blazen. Het is in alle eenvoud hét beeld van de boodschap van Pinksteren: als de wind wegvalt stopt de muziek! Die lijn mogen we doortrekken naar allerlei facetten van het leven. Als er geen lucht meer is valt de muziek weg. En dat moeten we met elkaar niet willen. En de lucht… die is van iedereen! Wat is er dan mooier dan samen werken aan een wereld waar mensen samen hun eigen klankkleur mogen en kunnen uitdragen, in alle kleuren van de regenboog. Daarom heb ik na afloop de sticker van de Achterhoek Pride bij de Johanneshof opgeplakt om te laten weten dat iedereen zich thuis mag voelen. Trots op de Achterhoek en (vooruit) ook best een beetje trots op onze Johanneskerk.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 Hans Hinkamp

Thema door Anders Norén